sâmbătă, 30 ianuarie 2016

Sfânta Lumină din mormântul lui Hristos e adevărată


     Am găsit un articol pe internet care se vroia mare știre (articolul e vechi însă abia acum am dat de el). În acest articol autorul susține că Sfânta Lumină  ce se coboară din cer în fiecare an la praznicul Învierii Domnului nostru Iisus Hristos ar fi o înșelătorie.
     
     Autorul, pe lângă citate de la diferiți martori ai înșelăciunii (despre care nu vreau să discut cât de autentice sunt, căci au fost necredincioși tot timpul care să pună la îndoială minunile), aduce ca dovadă un experiment (ilustrat într-un video documentar) al unor oameni de știință ce dovedesc că lumina de la Ierusalim ar fi posibilă prin folosirea fitilului îmbibat în fosfor alb.
     Iată explicarea procedeului din acel articol, procedeu științific pe care nu îl contest :
"...cercetătorul grec înmoaie vârful lumânărilor în fosfor, iar acestea se aprind apoi de la sine. Pentru a amâna aprinderea flăcărilor, lumânările pot fi apoi înmuiate într-un solvent organic, fosforul urmând să ia contact cu aerul abia după ce acesta se evaporă."
    Până aici pare că s-a "deconspirat" minunea din noaptea de Paște. Dar cu o cercetare mai aprofundată a proprietăților fosforului și în special a auto aprinderii fosforului alb, se vede că autorul și acel cercetător grec omit că prin ardere fosforul alb emite un fum toxic, iar auto aprinderea nu poate fi programată, elementul chimic fiind foarte inflamabil, și păstrat în apă.
   Citez mai jos despre toxicitatea fosforului: "vaporii de fosfor alb sunt iritanti si toxici. Concentratia maxima admisa in 8 ore de munca este de 0,00003 mg/l. O cantitate de numai 0,1 g inghitita produce moarte unei perosane adulte.  In stare solida, la contact cu pielea provoaca arsuri."
    După cum am mai spus, nu neg că fosforul are această proprietate chimică, dar vreau să demonstrez că această teorie nu se  aplică în auto aprinderea lumânărilor în noaptea Învierii Domnului.
 
 


1. Lumina sfântă nu vine la o oră anume.
    Dacă s-a folosit fosfor, cum se explică că  Sfânta Lumină vine anual la ore diferite, uneori după multe ore de rugăciune. Ba mai mult ea nu se coboară dacă nu sunt lăsați arabii creștini din Betleem să aplaude, să  chiuie și să bată din tobă, manifestări de bucurie ale lor.
2. Sfânta Lumină vine doar la ortodocși
    Dacă se folosește fosfor, de ce celelalte confesiuni creștine nu folosesc aceeași metodă? Oare papa nu poate să procedeze la fel? Ba chiar, atunci când armenii i-au alungat din Sfântul mormânt, ortodocşii au slujit în biserica din apropiere. Sfânta Lumină nu a venit la armeni, ci a despicat un stâlp de marmură. Istoria pe larg o găsiți aici.
3. Se aprind nu doar  lumânările patriarhului, ci și candele și lumânări ale credincioșilor
    Dacă se folosește fosfor, cum se explică aprinderea simultană nu doar a buchetului de lumânări ale patriarhului, dar și a unor candele și lumânări ale credincioșilor? 
    Nu pot fi și acestea îmbibate cu fosfor, căci unii vin cu ele de acasă, sunt cumpărate din diferite locații și dacă toate ar fi îmbibate în fosfor, atunci s-ar produce incendii, căci unele dintre acestea nici nu sunt folosite la sfântul mormânt și totuși nu se aprind pe drumul spre casă.
4. Fosforul scoate fum toxic mirositor.
    Dacă se folosește fosfor, oare nu s-ar simți mirosul? Aprinderea atâtor lumânări nu ar intoxica lumea prezentă la eveniment?
5. Flacăra nu arde în primele minute
    În respectivul documentar se spune că fosforul nu degajă căldură, însă în câteva secunde el se consumă de pe fitil, rămânând drept combustibil ceara sau parafina, materialele folosite în fabricarea lumânărilor. Ori Sfânta Lumină, indiferent de ce fel de lumânare folosesc credincioșii, nu arde în primele minute deși se dă cu flacăra (uneori uriașă) chiar prin barbă și prin păr. Fosforul deși nu degajă căldură e un pericol mare de incendiere (deci arde părul).
6. Sfânta Lumină a apărut și în mod vizibil, sub formă de fulgere, fascicul de lumină din tavan până în Sfântul mormânt, etc.
7. Fosforul a fost descoperit în secolul XVII.
   Sfânta Lumină se coboară anual încă din primele secole, pe când fosforul a fost descoperit abia în secolul XVII, de alchimistul german Hennig Brand, care căuta să  extragă aur din substanțe galbene.
    El a fiert urina umană până când a rămas un reziduu care lucea (fosforos = purtător de lumină). Dar până la a realiza știința că fosforul e un nou element chimic, până la a se observa prezența lui și în alte substanțe decât în urină, au mai trecut peste 100 de ani.
Putem vorbi despre producție de fosfor abia din secolul 19. În plus, Ierusalimul era sub ocupație turcească, și nu cred că se grăbeau turcii să importe fosfor și să-l distribuie în imperiu pentru nevoile supușilor. Ba mai mult, astăzi de ce ar complota jandarmii sfântului mormânt (evrei, dușmani declarați ai lui Hristos) să lase patriarhul cu sursă de foc (în acest caz, fosforul alb) știind că îl controlează până la piele pentru a nu avea nimic asupra lui.
 

Concluzii
Sfânta Lumină nu e o înșelătorie, mai ales în ziua de azi când se pot verifica și combate fără drept de apel orice fel de teorii.
Despre întreaga ceremonie din noaptea Învierii Domnului nostru Iisus Hristos vă rog să citiți de aici.
Hristos a Înviat!
 
 
 
                                             Ierodiacon Hrisostom

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Icoana Maicii Domnului

Icoana Maicii Domnului